Musikjournalen

Tid: Onsdagar, 20:00-21:00.

Programledare: Mats Nilsson

Musikjournalen

”Jag har köpt skivor i hela mitt liv. Det började redan vid 10 års åldern då veckopengen sparades för att sedan gå till den lokala skivaffären i Mölndal

Från singlar blev det LP skivor och samlingen växte. Den lokala affären byttes ut mot Waidele och Bengans och LP samlingen växte tills dess att det nya oförstörbara mediet cd skivan lanserades i början / mitten av 80-talet. Från att den första cd skivan köptes har samlingen vuxit och utrymmet började ta slut. 2008 åkte vinylsamlingen ut och plats för cd samlingen blev större.

 

Vinylintresset i världen kom tillbaka och några vänner övertalade mej att återgå att spela vinyl och en viss nyfikenhet infann sig.Efter att ha köpt tillbaka vissa favoritalbum och lyssnat intensivt bestämde jag mej dock för att vinyl inte var men grej.

Har jag gett mej på streaming?  Nej! Streaming var inte heller min grej! Cd samlingen är stor nog och åldern är också tämligen hög vilket gör att jag njuter till fullo av min cd samling som växer fortfarande vecka för vecka.

 

Intresset väcktes när pappa kom hem med singeln She Love You med The Beatles. Badmintonracketen på landet blev min gitarr  som sedan blev en luftgitarr. Så långt har jag kommit i mitt hanterande av instrument! Men en rackare på att spela cd är jag!

 

Då på 60-talet var Tio i Topp bibeln för oss ungdomar födda på 50-talet. Frampå senare delen av 60-talet gjorde de något hårdare låtarna entré l radioetern, så som Hey Joe med The Jimi Hendrix Experience, White Room med Cream och Born To Be Wild med Steppenwolf. Öronen växte och intresset för ny modern rock växte. Genesis, Yes, Deep Purple, King Crimson, Moody Blues, Jethro Tull, Emerson Lake & Palmer fullbordade intresset för det som började kallas för symfonirock och som sedan kom att kallas progressive rock. Får absolut inte blandas ihop med den svenska proggrocken!

Numer är musikintresset väldigt brett eftersom jag har svårt att helt plötsligt inte tycka om något som jag har tyckt om tidigare. Därför älskar jag fortfarande The Beatles och bra popmelodier ligger mej varmt om hjärtat likaväl som jag älskar Bugge Wesseltofts olika musikaliska äventyr. Med denna mans namn nämnt kan jag konstatera hur ofantligt mycket bra musik det kommer från Norge. Ytterligare en artists namn kan nämnas i detta sammanhang, Kari Bremnes. Vilken artist!

 

Det finns mycket att skriva och tycka om musik men jag kan kort och gott konstatera att det har varit och är fortfarande mitt livsintresse och det vill jag förmedla i Musikjournalen.”

.

Liknande program

Afternoon Tea

På onsdagar mellan 14-16 presenterar David Swingelhurst sitt Afternoon Tea.

Läs mer

Only Mahony

Tom O’Mahony spelar blandad musik med tyngdpunkt på soul och i synnerhet Tamla Motown.

Läs mer